Domājiet globāli, rīkojieties lokāli: "Continental" ir nācis klajā ar apņemšanos nodrošināt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību visā pasaulē

04/06/2021
  • Ar savām ikgadējām Enerģijas un vides dienām "Continental" veicina izpratni par vides jautājumiem savās Riepu ražotnēs visā pasaulē
  • "Continental" mērķis ir līdz 2050. gadam panākt 100% oglekļa dioksīda neitralitāti visā ķēdē
  • Jau šodien "Continental" riepu rūpnīcās saules elektrostacijas sniedz ievērojamu ieguldījumu elektrības ražošanā

Hanovere, Vācija, 2021. gada 4. jūnijs. Kopš pirmā Apvienoto Nāciju Organizācijas Pasaules vides samita Stokholmā 1972. gadā katra gada 5. jūnijs ir oficiālā Pasaules vides diena, kad tiek rādīti piemēri, veicināta ekoloģijas izpratne un pievērsta uzmanība daudzajām vides problēmām. Starptautiskā rīcības diena ir kā atgādinājums, ka cilvēce pati glabā atslēgu vides daudzveidības un stabilitātes saglabāšanai. Lai informētu savus darbiniekus par atbildīgu resursu izmantošanu ikdienas dzīvē, "Continental" kopš 2013. gada ikgadējās Enerģijas un vides dienās (EE dienas) veicinā izpratni par vides jautājumiem visās savās riepu ražošanas vietās visā pasaulē. Iekšējā iniciatīva ir vērsta uz energoefektivitāti, ūdens taupīšanu un efektīvu dabas resursu izmantošanu, lai mazinātu vai novērstu atkritumu rašanos.

Continental_PP_Claus Petschick

Claus Petschick, Head of Sustainability Tires.

"Mēs uztveram ilgtspējīgu uzņēmējdarbību kā savu atbildību un esam pārliecināti, ka katra indivīda ieguldījums ir svarīgs, lai līdz 2030. gadam "Continental" kļūtu par progresīvāko riepu ražošanas uzņēmumu vides un sociālās atbildības ziņā," skaidro Claus Petschick, Riepu ražošanas ilgtspējības vadītājs "Continental" uzņēmumā. Viņš piebilst: "Enerģētikas un vides dienas ir svarīga platforma, lai mēs varētu uzsvērt un popularizēt mūsu stratēģiskās iniciatīvas, sasniegumus un personīgo ieguldījumu, ko vietējā mērogā sasniedzam vides jomā."

"Continental" uzņēmumā Enerģijas un vides dienās uzmanība katru gadu tiek pievērsta noteiktai tēmai. Mērķis ir veicināt darbinieku iesaistīšanos un zināšanu uzlabošanu, kā arī uzsvērt vides aizsardzības nozīmi. 2021. gadā EE dienas notiks ar devīzi "Apkure, ventilācija, gaiss, kondicionēšana un elektrība". Tādā veidā "Continental" mērķis ir izcelt dažādas energoefektīvas apkures un dzesēšanas iespējas, kā arī pievērst uzmanību klimata pārmaiņu sekām.

Koncentrējoties uz ekoloģiski svarīgām tēmām, piemēram, enerģijas un ūdens patēriņu, CO 2 emisiju, atkritumu samazināšanu un pārstrādes ātruma palielināšanu, EE dienās tiek atbalsts riepu ražotāja visaptverošās ilgtspējības stratēģijas premium klases riepu jomās. "Continental" mērķis ir līdz 2050. gadam panākt 100% oglekļa dioksīda neitralitāti visā ķēdē. Gadiem ilga smaga darba rezultātā šodien "Continental" jau patērē par 55 procentiem mazāk ūdens un par 17 procentiem mazāk enerģijas nekā nozarē vidēji uz vienu tonnu saražoto riepu. Līdz 2030. gadam katrā ziņā ir paredzēts sasniegt vēl 20% ietaupījumu.

Saules stacijas sniedz ievērojamu ieguldījumu riepu rūpnīcu elektroenerģijas ražošanā

Riepu ražošanas joma jau ir nozares līderis efektīvas un ilgtspējīgas ūdens un enerģijas izmantošanas jomā. Piemēram, "Continental" savās rūpnīcās Gqeberha (agrāk Portelizabete, Dienvidāfrika), Camacari (Brazīlija), Hanoverē (Vācija) un Modipuram (Indija) jau vairākus gadus ir darbinājis fotoelementu sistēmas. 2014. gadā riepu rūpnīca Hefei (Ķīna) arī tika uzbūvēta saules elektrostacija ar jaudu 6,1 megavati un 2020. gada jūnijā tika veikta paplašināšana līdz 13,9 megavatiem. Tādējādi šeit katru gadu var saražot aptuveni 13 miljonus kilovatstundu zaļās elektrības. Šāds rezultāts atbilst oglekļa dioksīda emisiju 12 000 tonnu gadā samazinājumam. 2021. gada februārī saules paneļi tika uzstādīti arī riepu rūpnīcā Rayongā, Taizemē, uz divām rūpnīcu ēkām, autostāvvietas garāžā un ūdens aizturēšanas dīķī, ar kopējo platību 27 400 kvadrātmetri un kopējo jaudu 4,2 megavati. Kopš tā laika oglekļa dioksīda emisijas šajā objektā samazinājās par 319 tonnām. Tādējādi atsevišķos objektos "Continental" jau tagad izšķiroši veicina klimata aizsardzības stratēģijas īstenošanu ar mērķi visā ķēdē panākt oglekļa dioksīda neitralitāti.

Continental_PP_ Rayong_Thailand_ Solar_2

Continental's tire plant Rayong, Thailand: solar plant.

2022. gadā "Continental" nulles-emisiju mobilitātes bizness visā pasaulē ir pilnīgi neitrāls

Programmas ietvaros "Oglekļa dioksīda neitrālitāte transportlīdzekļiem bez emisijas" "Continental" jau no 2022. gada pievērsīs īpašu uzmanību automobiļiem, autobusiem, vilcieniem un citiem transportlīdzekļiem, kas nerod emisiju. CO 2 emisiju neitralizēšana tiks panākta pirmajā posmā, radot vienādu tā saukto negatīvās emisijas daudzumu. Šim nolūkam tādā pašā mērā tiks neitralizētas visas izejvielu vai materiālu iegūšanā un piegādē, uzņēmuma pašu ražošanā un otrreizējā pārstrādē radītās emisijas.