Seši no desmit pasaules veiksmīgākajiem elektrisko transportlīdzekļu ražotājiem paļaujas uz "Continental" riepām

07/06/2021
210608_PR_Continental_OE_E-Mobility

The Continental SportContact 6 on the Polestar 2.

• Oriģinālo aprīkojumu apstiprina seši no desmit vislielākajiem ražotājiem
  • Astoņas no 15 populārākajām elektriskajām automašīnām un furgoniem nāk ar "Continental" riepām
  • Uzticība tehnoloģiskajai kompetencei: "Continental" ir oriģināla aprīkojuma piegādātājs elektromobiļiem no Tesla, Volkswagen, Mercedes-Benz un daudzām citām

Hanovere, 2021. gada 7. jūnijs. "Continental" paplašina savu tirgus daļu pilnībā elektrisku transportlīdzekļu riepu segmentā. 2020. gadā seši no desmit pasaulē lielākajiem elektrisko transportlīdzekļu ražotājiem savā oriģinālajā aprīkojumā iekļāva augstākās klases riepu ražotāja augsto tehnoloģisko kompetenci. To skaitā bija Tesla ar 3. modeli un S modeli, kā arī Volkswagen ar ID.3. Arī Āzijas ražotāji, piemēram, BYD, viens no lielākajiem Ķīnas automobiļu ražotājiem, izmanto "Continental" riepas oriģinālajā aprīkojumā saviem elektriskajiem transportlīdzekļiem. Tas parāda, ka uzņēmuma stratēģija ir laikmetam atbilstoša un kārtējo reizi uzsver uzņēmuma produktu kvalitāti elektromobilitātes segmentā.

“Pilnībā elektriski modeļi tagad ir pieejami gandrīz visos automašīnu segmentos, sākot no motorolleriem, maziem un vidējiem auto līdz krosoveriem un augstas veiktspējas sporta automašīnām. Katram transportlīdzekļa tipam ir nepieciešamas individuālas riepu konfigurācijas,”stāsta "Continental" riepu izstrādātājs Andreass Šlenke. “Tas nozīmē, ka visiem pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem nav tikai viena riepa. Faktiski mēs jau vairāk nekā desmit gadus esam strādājuši pie esošā portfeļa pilnveidošanas, lai riepas atbilstu visu elektrisko transportlīdzekļu prasībām un tajā pašā laikā spētu ilgtspējīgi samazināt arī iekšdedzes transportlīdzekļu radītās emisijas. Gandrīz viss mūsu riepu klāsts ir optimizēts visiem piedziņas veidiem, un mūsdienās lielākā daļa mūsu produktu ir atrodami elektriskajos transportlīdzekļos. ” Elektriskajiem transportlīdzekļiem, kas nav aprīkoti ar rūpnīcas "Continental" riepām, ražotāja portfelī gandrīz katram modelim tagad tiek piedāvātas "Continental" vasaras, ziemas un vissezonas riepas.

210608_PR_Continental_OE_E-Mobility

Manufacturers of electric vehicles opt for tires from Continental's entire portfolio.

Riepas no "Continental" produktu portfeļa

Saskaņā ar "Continental" veiktājiem pētījumiem, riepas veido līdz pat 20 procentiem no kopējās pretestības, ar kuru saskaras transportlīdzeklis. Tas nozīmē, ka saviem klientiem piedāvajam papildu riepu klāstu ar optimizētu rites pretestību. Zema rites pretestība ir īpaši pieprasīta elektromobiļu īpašnieku starpā, kas koncentrējas uz efektīvu braukšanu. Daudzi ražotāji paļaujas uz "EcoContact 6", kurā "Continental" izmanto "Green Chili 2.0" gumijas maisījumu. Īpašais dabiskā kaučuka un citu sastāvdaļu savienojums atšķiras ar ievērojami uzlabotu izturību mehāniskās deformācijas laikā. Tā rezultātā rites pretestība ir mazāka un līdz ar to ir mazāks enerģijas patēriņš.

Izstrādājot "EcoContact 6", "Continental" spēja samazināt rites pretestību par 15 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo sastāvu.

Vidēja un dārgā transportlīdzekļu segmentā riepu izvēlei tiek izvirzītas citas prasības. Šeit svarīgāka ir vadāmība, stūres precizitāte un drošība lielā ātrumā. Attiecīgie ražotāji ir izvēlējušies "PremiumContact" vai "SportContact" sērijas riepas. Ar "PremiumContact 6" "Continental" piedāvā līdzsvaru starp efektivitāti, sportiskumu un komfortu. "SportContact 6" ir augstākās veiktspējas segmenta riepa, kas koncentrējas uz vadāmību un stūres precizitāti. Pateicoties stabilitātei un bremžu veiktspējai, riepa ir paredzēta drošai braukšanai lielā ātrumā.

210608_PR_Continental_OE_E-Mobility

Continental supplies tires for more than 40 percent of all e-models produced in Europe.

"Riepu izstrādē vienmēr saduras tehniskie mērķi," skaidro Šlenke. “Piemēram, augsta rites pretestība var radīt lielāku drošību, bet arī lielāku enerģijas patēriņu. Tajā slēpjas mūsu inženieru prasme vienlaikus uzlabot abus parametrus. ”

Motora troksnis vairs nav dzirdams, tāpēc elektromobiļu vadītāji piešķir lielāku nozīmi zemam rites trokšņa līmenim. Tāpēc augstas kvalitātes transportlīdzekļos ar augstu komforta līmeni, izvēloties riepas, izmanto arī "ContiSilent" tehnoloģiju. Īpašs putu slānis absorbē ceļa vibrācijas un tādējādi samazina trokšņa pārnešanu transportlīdzekļa salonā. Tas ir īpaši svarīgi elektriskajiem transportlīdzekļiem, jo nav motora trokšņa, jo motors darbojas ļoti klusi.