Formula 1 pasaules čempions un ilgtspējības uzņēmējdarbības biznesmens Niko Rosbergs ir jauns "Continental" zīmola vēstnieks

20/05/2021
  • Pirmās formulas pasaules čempions darbojas kā "Continental" zīmola vēstnieks
  • Riepu ražotājs ir apņēmies ievērot drošību, izcilu veiktspēju un ilgtspējīgas lietošanas nodrošināšanu
  • "Continental" un Niko Rosbergs atbalsta "Extreme E" sacīkšu sēriju

Hanovere, 2021. gada 20. maijs. Divi izcili vārdi no mobilitātes pasaules apvieno spēkus jaunās partnerības ietvaros: 2016. gada Formula 1 pasaules čempions un ilgtspējības uzņēmējdarbības biznesmens Niko Rosbergs ir reģistrējies kā jauns starptautiskā riepu ražotāja "Continental" zīmola vēstnieks. "Nico Rosbergs un "Continental" ir ideāli piemēroti viens otram," saka Filips fon Hiršheids, EMEA rezerves daļu riepu nodaļas vadītājs. “Niko Rosbergs ir guvis izcilus panākumus autosportā, viņš personificē elites līmeņa braukšanas veiktspēju un ir kaislīgs vides aizstāvis. "Continental" ir vadošais augstākās klases riepu izstrādātājs un ražotājs. Uzņēmums kas uzstāda augstākus standartus nozarē un nodrošina maksimālu drošību, kā arī vislabāko sniegumu visās braukšanas situācijās. Tajā pašā laikā tiek īstenota īpaši stingra ilgtspējības stratēģija. Līdztekus videi draudzīgu tehnoloģiju risinājumu izstrādē mēs esam izvirzījuši sev ļoti augstus mērķus attiecībā uz oglekļa dioksīda neitrālu un ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi visā vērtību ķēdē. ” Niko Rosbergs skaidro: “Lepojos, ka strādāju ar partneriem, kuri spēj izmantot ilgtspējību, tehnoloģijas un drošību vienā apvienojumā. Tāpat kā es, arī "Continental" ir cieši apņēmies nodrošināt ilgtspējīgu mobilitāti. Attīstība un inovācijas riepu nozarē ir ierasta lieta. Es uzskatu, ka šīs kopīgās vērtības ir mūsu sadarbības pamats, un es to ar nepacietību gaidu.”

Formula 1 World Champion of 2016 and sustainability entrepreneur Nico Rosberg has signed up as a new Brand Ambassador for international tire manufacturer Continental

Labs piemērs tam, kā abi partneri ciena kopējas vērtības, tika apliecināts šī gada aprīļa pirmajā nedēļas nogalē Saūda Arābijas tuksnesī: Jaunās "Extreme" sacīkšu sērijas atklāšanas pasākumā Rosberg Xtreme Racing komanda uzvarēja - braucot ar riepām, kuras piegādāja "Continental", kas ir vienas no "Extreme E" galvenajiem sponsoriem. Šī bezceļu sacīkšu sērija tiek organizēta visā pasaulē un ir īpaši populāra elektromobiļiem. Koncentrējoties uz ilgtspējību, "Extreme E" arī stingri apņēmās pievērst uzmanību klimata pārmaiņu sekām un cīnīties pret tām, veicinot klimata aizsardzības projektus. Niko Rosbergs ar savu jaunizveidoto sacīkšu komandu Rosberg X Racing un "Continental" kā viens no sērijas galvenajiem sponsoriem, kā arī  visu komandu bezceļu riepu izstrādātājs, atbalsta "Extreme E".

Sākt

Niko Rosbergs: pasaules čempions, ilgtspējības uzņēmējdarbības biznesmens un "Continental" partneris

Niko Rosbergs ir viena no pazīstamākajām figūrām starptautiskajā autosportā. 35 gadus vecais vīrietis sasniedza veiksmīgas sacīkšu braucēja karjeras virsotni, kad 2016. gadā izcīnīja Formulas 1 pasaules čempiona titulu. Pēc tam viņš aizgāja no sporta, nepiedaloties kā aktīvs braucējs un kopš tā laika ir pievērsis uzmanību klimata aizsardzības pasākumiem. Piemēram, viņš uzstāj uz pāreju  ilgtspējīgiem mobilitātes risinājumiem un videi draudzīgām tehnoloģijām. Ar savu investora entuziasmu Rosbergs atbalsta plašu ilgtspējīgu jaunizveidotu uzņēmumu klāstu, kas izstrādā un piegādā novatoriskus produktus un pakalpojumus. Viņš ir saņēmis vairākus apbalvojumus par savu darbību, tostarp Eiropas kultūras balvu par vides un klimata aizsardzību. Pēdējos gados Rosbergs izmanto Pasaules ekonomikas forumu Davosā kā platformu, lai stādītu priekšā alternatīvus mobilitātes risinājumus. Rosberga iesaistīšanās "Extreme E" izceļ to, cik nopietni viņš personīgi uztver ilgtspējīgā autosporta ideju. Viņš ir Rosberg X Racing komandas dibinātājs un izpilddirektors, kas tika izveidota speciāli jaunajai sacīkšu sērijai. “"Extreme E" notiek vietās, kur jau skaidri redzamas klimata pārmaiņu sekas. Sērija ir apvienojusies ar daudziem dažādiem starptautiskiem un vietējiem partneriem, lai rīkotos un pievērstu uzmanību seku mazināšanai. Mēs sniedzam šai nozīmīgajai problēmai ievērojamu platformu - un tajā pašā laikā rosinām interesi par elektrisko mobilitāti un videi draudzīgām inovācijām,” skaidro Rosbergs.

Šāda veida apņemšanās veikt konkrētus pasākumus, kas veicina ilgtspējīgu mobilitāti, ir vēl viens aspekts, kas apvieno Niko Rosbergu un "Continental" viņu jaunajā partnerībā. No savas puses "Continental" novirza ievērojamus ieguldījumus pētniecības un izstrādes darbam, lai visu riepu ražošanu vēlākais līdz 2040. gadam padarītu pilnīgi oglekļa dioksīda neitrālu. Uzņēmums riepu ražošanas jomā jau ir nozares līderis efektīvā resursu izmantošanā, un "Continental" mērķis ir līdz 2030. gadam samazināt ūdens un enerģijas patēriņu ražošanas aktivitātēs vēl par 20 procentiem.